Maaike's verhalen

Extra informatie

Geplaatst op 5-5-2015 15:33:22

Onderwerp

Nieuwste berichten

  • #Comment.NoComments

#Comment.Button.SignInToComment

TBR mei

Oké, nieuwe maand, nieuw te lezen stapeltje bij mijn bed. Hoewel ik het elke maand best lastig vind om boeken uit te zoeken die ik wil gaan lezen (te veel keuzes), vind ik ook erg leuk om boeken uit te zoeken en een nieuwe stapel te maken. Ook om weer een lootje uit mijn TBR potje te trekken vind ik erg leuk. Niet dat ‘ie ondanks m’n vele lezen, leger wordt. Helaas lijkt dat ding nog even vol, maar dat maakt niet uit.

TBR Mei 2015
Voor deze maand heb ik twee boeken op de stapel liggen die ik eigenlijk voor april had uitgezocht, maar niet aan toe ben gekomen. Ik ben nu bezig in ‘Promille’ van Helen Vreeswijk. Het begin vond ik heel sterk, maar nu het boek in de flashback zit over hoe het allemaal zover gekomen is, raakt het mijn interesse een beetje kwijt. Ik hoop dat dat snel verandert!

Het andere boek dat nog over was van april, is ‘De Stad’ van Stella Gemmel. Lijkt me een erg mooi fantasie verhaal.

Ik heb even zitten dubben of ik deze maand ‘Morgen ben ik weer thuis’ zou beginnen of toch de ‘vijfde golf’. Ze staan praktisch naast elkaar op plank en moet ze allebei nog lezen. Uiteindelijk koos ik voor ‘Morgen ben ik weer thuis’ van Simone van de Vlugt. Als ik die heb gelezen heb ik een goede reden om in de maand van het spannende boek het derde deel te kopen.

‘Het spookklooster’ van Robert van Gulik heb ik random van de plank gepakt. Geen idee waar die overgaat, het leek me een fijn dun boek voor tussendoor. Ik ben benieuwd.

Als laatste, het boek dat ik uit mijn TBR potje trok, het tweede deel van de Reckless serie: ‘Lebende schatten’ van Cornelia Funke. Volgens mij is dat in het Nederlands levende schaduwen en gezien hoe deel één eindigde beloofd dit erg spannend te worden.

Omdat ik deze maand – zeg maar morgen – begin bij mijn nieuwe baan heb ik geen idee of ik al deze boeken uit ga krijgen. Er zitten wel een paar dikke pillen tussen. Ik hoop in elk geval tussen de bedrijven door nog wel lekker veel te kunnen lezen.

Welke boeken heb jij voor mei uitgezocht? 

Achtergrond: Zwitserland, Nendaz, in de buurt van Lac de Cleuson (2010)