Maaike's verhalen

Extra informatie

Geplaatst op 30-4-2015 16:59:47

Onderwerp

Nieuwste berichten

  • #Comment.NoComments

#Comment.Button.SignInToComment

Terug naar Wonderland

Van de week heb ik na een hele tijd weer eens m’n dvd van Alice in Wonderland afgestoft. Hoe de rode draad liep wist ik nog wel, dat is zo’n bekend verhaal en ik heb ook een paar hervertellingen gelezen en de miniserie Alice bekeken. Daarvan kwam de miniserie nog het meeste in de buurt van het origineel. Dat doet me eraan herinneren dat ik nog nooit het originele boek heb gelezen! Daar moet verandering in komen.

Terug naar de film. Ik ontdekte iets heel mafs; wellicht is dat iedereen al opgevallen. Maar toen Alice voor het eerst de Wonderland personages ontmoet, lijken die heel erg op mensen uit haar echte leven. Dat is me nooit opgevallen en ik had het idee dat er een of andere gloeilampje boven mijn hoofd aansprong.

Tijdens het kijken vielen me wel meer op. Onder andere dat Wonderland eigenlijk Underland is. Dat verklaard wel waarom Alice zo ver naar beneden valt. En ik vraag me nog steeds af of het nu echt was of een vreemde droom. Ik hoop het eerste, die wereld is te cool om niet echt te zijn.

Een andere ontdekking, was dat Snape van Harry Potter, de stem van de rups is. Het was zo herkenbaar en die man heeft zo’n heerlijke stem om naar te luisteren. Zo iets als de stem van Morgan Freeman, maar dan wat duisterder.

Het laatste wat ik ontdekte, was dat er in 2016 nog een film komt over Alice. Schijnbaar bestaat Alice in Wonderland uit twee delen net zoals de boeken over Sjakie en de Chocoladefabriek. Van beide wist ik tot voor kort niet van het bestaan af. Dus ik ben heel nieuwsgierig hoe het vervolg van Alice gaat.

Ik krijg door het herzien van deze film, heel veel zin om meer sprookjes te herzien. Echter de meeste andere verfilmde sprookjes heb ik vaker gezien. Toch blijft het leuk. Welk sprookje wil jij nog eens kijken?

Achtergrond: Zwitserland, Nendaz, in de buurt van Lac de Cleuson (2010)