Maaike's verhalen

Extra informatie

Geplaatst op 13-3-2015 13:32:48

Onderwerp

Nieuwste berichten

  • #Comment.NoComments

#Comment.Button.SignInToComment

TTT – top tien boeken die te dun waren

De TTT van deze week staat in het teken van boeken die te dun waren, georganiseerd door Emmy van Zon en maan.net. Het eerste wat ik dacht toen ik het onderwerp las: makkie! Want er zijn natuurlijk zat boeken, waar ik best nog meer over had willen lezen. Echter was het heel lastig! En bij het maken van de lijst – die helaas niet tot tien kwam – heb ik twee keer gestecheld.

1) De Inkt trilogie van Cornelia Funke. Ik vond de wereld en personages vond ik geweldig. Ik ben het verhaal ingetrokken en toen het einde kwam wilde ik het niet loslaten. Nog steeds niet en het is jaren geleden dat ik de trilogie uitlas. Vandaar dat deze hier echt thuis hoort, er mochten veel meer avonturen bij!

2) Waiting Sky van Laura Zielin. Aan het einde van het boek was mijn interesse voor tornado’s zo aangewakkerd dat ik minstens nog vijf hoofdstukken wilde.

3) Gone van Michael Grant. Tsaj, idem dito aan de Inkt trilogie. Geweldige wereld en personages. Je smelt er gewoon mee samen.

4) Outside in van Maria v. Snyder. Deze mag van mij dikker omdat het einde een beetje gehaast voelde en er had daardoor gewoon nog een heel vervolg moeten komen.

5) Vertrouw me van Tahereh Mafi. Het einde van dit boek was een opening naar een geheel nieuw avontuur en weet je? Dat was er niet. Niet eerlijk!

6) Eon en Eona van Alison Goodman.  Idem dito aan de inkt trilogie en gone.

En bij de laatste twee heb ik een beetje gestecheld. Het zijn namelijk twee eerste delen van een serie, maar op dit moment is er nog geen vervolg. Ik vond ze geweldig en ze hebben me het boek in gesleurd, net zoals bij de Inkt trilogie en Gone. Dus ze verdienen hier zeker een plekje.

7) Rode letters van Anne Bishop

8) The Finisher van David Baldacci

Welke boeken wenste jij dat dikker en langer waren geweest?

Achtergrond: Zwitserland, Nendaz, in de buurt van Lac de Cleuson (2010)