Maaike's verhalen

Extra informatie

Geplaatst op 21-4-2015 19:59:25

Onderwerp

Nieuwste berichten

  • #Comment.NoComments

#Comment.Button.SignInToComment

Van student naar werknemer

De tijd van luieren komt aan zijn einde, want na enkele sollicitatiebrieven ben ik uitgenodigd voor gesprek en direct aangenomen. Eerlijk gezegd had ik nooit verwacht dat het zo snel zou kunnen gaan. Ik had namelijk al een aantal verhalen gehoord van starters die al best lang thuis zitten, plus vanuit het nieuws hoor je ook niet altijd even positief nieuws voor werkzoekenden.

Quote New step

Maar goed, ik kan het fijne nieuws verspreiden dat ik nu een baan heb! Bij Baptist in Arnhem en ik mag daar meehelpen met de digitale communicatie rondom de winkel en de webshop. Ik heb er ontzettend veel zin in, hoewel ik het tegelijkertijd heerlijk van mijn laatste paar weekjes vakantie geniet.

Tijdens mijn studie heb ik al twee bijbaantjes rondom mijn studie gehad en ik heb meerdere stages gelopen, ik ben daardoor wel bekend met werken in mijn eigen vakgebied, toch voelt deze eerste baan heel erg aan alsof ik voor het eerst ga fietsen zonder zijwieltjes. Ondanks alle ervaring en kennis, vind ik het ontzettend spannend om straks aan de slag te gaan. Leuk, maar ook spannend.

Het vangnet dat je vanuit school hebt voor je stages, maar ook de bijbaantjes die vanuit school liepen, daar had je altijd nog de docent. Niet dat ik die nodig had of constant aan de mouw trok, maar daardoor had ik het gevoel – schijnbaar nu ik erover nadenk – dat er een soort vangnet was.

Quote new future

Ik gok dat al dat spannende er met een week af is en dat ik zonder problemen mijn werkzaamheden uitvoer. Het is niet dat nu ik zonder zijwieltjes aan de slag ga, opeens al mijn kennis weg is. In feite doe ik hetzelfde al bij het bedrijf Islandworks van mijn broer. Het enige verschil met hem en m’n toekomstige baan is het vertrouwde aspect dat ik mijn broer ken en weet wat hij van mij verwacht en ik van hem. Oh ja en natuurlijk dat ik een heleboel doe-het-zelf-producten van Baptist nog niet ken, maar goed de gameplatformen van mijn broer heb ik inmiddels ook onder de knie.

Fietsen zonder zijwieltjes wordt vast een piece of cake, want life starts at the end of your comfort zone en een nieuwe uitdaging ga ik niet uit de weg. Nog even genieten van de vrije daagjes en daarna in mei lekker aan de slag. Ik heb er zin in!

Achtergrond: Zwitserland, Nendaz, in de buurt van Lac de Cleuson (2010)