Maaike's verhalen

Extra informatie

Geplaatst op 5-4-2015 13:52:08

Onderwerp

Nieuwste berichten

  • #Comment.NoComments

#Comment.Button.SignInToComment

Wrap-up maart

Afgelopen maand was een heerlijke leesmaand, ik heb praktisch mijn hele stapel boeken weggelezen en zelf een paar recensie exemplaren mogen lezen. Daarnaast ben ik ook druk geweest ter ondersteuning in het bedrijf van mijn broer en heb ik werk gezocht. Op dat werk zoeken kom ik binnenkort terug, met hopelijk positief nieuws! Terug naar de boeken, want ik weer zes boeken gelezen, waarvan een paar van breed formaat.

Wrapup boeken maart
Het meest geweldige boek van deze maand was Rode letters van Anne Bishop. Echt, wauw! Ik kon het boek niet wegleggen en eigenlijk vond ik dat het nog te kort was. Er hadden van mij best nog wel honderd bladzijden bij gemogen, minstens. Gelukkig komt in juni – dacht ik – het tweede deel uit en ik heb ook gezien dat het waarschijnlijk vijf delen worden. Dat hielp een beetje bij de bookhangover.

Deze maand heb ik ook twee boeken die al lang op mijn leesstapel lagen gelezen, dat waren The Lair van Emily McKay en Dochter van het Woud van Juliet Marillier. De eerste viel een klein beetje tegen, doordat het eerste deel zo ontzettend goed was. Daarbij kwam dat de hoofdpersoon van de eerste vorm naar derde vorm qua schrijven was gegaan, waardoor het niet zo lekker soepel las als het eerste boek. Het boek van Juliet Marillier vond ik daarentegen wel heel erg mooi en ik heb ontzettend zin om in het vervolg van de zeven wateren serie te beginnen.

Voor mijn slagen had ik het boekje  Het verlangen van de Egel van Toon Tellegen gehad. Het leek me heel leuk. Het gaat over een egel die een feestje wil geven, maar vervolgens niemand durft uit te nodigen. Het diertje gaat allemaal mogelijke rampscenario’s af. Dat was voor de eerste twintig bladzijden nog wel leuk, maar daarna begon ik me er een beetje aan te ergeren. Daarnaast was het einde ook nogal zielig. Vond ik wel jammer, want ik vind Toon Tellegen een fijne schrijver.

Het Programma van Suzanne Young is pas uit en ik keek best wel naar dit boek uit. Het leek me erg spannend en dat was het op zich ook wel, maar ik had niet zo’n klik met het personage, waardoor het boek helaas een beetje tegenviel.  Toch ben ik benieuwd naar het vervolg.

Als laatste heb ik vorige maand Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren gelezen. Heerlijk boek! Lekker lezen zonder na te denken en je mee laten voeren op de avonturen van Ronja. Dit is typisch zo’n tijdloos kinderboek.

Met deze stapel heb ik drie boeken weer van mijn grote never ending TBR gelezen, ik ga proberen komende maand daar vier van te maken. Welke boeken heb jij afgelopen maand gelezen?

Achtergrond: Zwitserland, Nendaz, in de buurt van Lac de Cleuson (2010)